Dressuur Instructie

Naast dierfysiotherapeut ben ik ook gediplomeerd ORUN fase 4 instructeur. U kunt bij mij terecht voor rijtechnische begeleiding in de vorm van privélessen.
Tijdens mijn lessen is er veel aandacht voor een heldere communicatie tussen paard en ruiter, paardvriendelijke training en juist lichaamsgebruik van ruiter en paard.

We willen allemaal graag dat ons paard zo goed mogelijk presteert. Hierbij is een goede training onontbeerlijk. Een paard is een levend wezen en geen robot. Het is voor ons belangrijk om daar rekening mee te houden zoals de psychische en fysieke belastbaarheid van het paard. Fysieke problemen kunnen veroorzaakt worden door een paard verkeerd te trainen of te berijden. Door juiste en eerlijke training kun je een hoop ellende voorkomen.

Ook de ruiter heeft een belangrijke taak. Een ruiter hoort recht en in balans te zitten en het paard op geen moment te storen in zijn natuurlijke beweging. Een scheef zittende ruiter of een tegenwerkende hand brengt het paard uit balans waardoor het paard compensatiemechanismen in moet zetten om toch te doen wat er gevraagd word. Op den duur krijgt een paard fysieke problemen en zal het paard steeds slechter presteren.

 

Wanneer u specifiek wilt werken aan een goede ongedwongen houding en een uitgebalanceerde zit dan is ruitertraining echt iets voor u. Training vindt plaats naast én op het paard. Feldenkraisoefeningen spelen een grote rol in de training en zijn gericht op zelfbewustzijn, balans en op een correcte manier bewegen en stabiliseren van het lichaam waarbij het vrij kunnen blijven bewegen en ademen gewaarborgd blijft. Ook wanneer er al klachten aanwezig zijn aan bijvoorbeeld nek, rug of bekken zijn deze oefeningen heel erg werkzaam. 

 

Bij MK dierfysiotherapie krijgt u instructie en training met een fysiotherapeutische kijk op paard en ruiter!