Ik volg regelmatig bijscholing
en bezoek seminars en congressen

Biografie Margriet Koopman

De initialen MK staan voor mijn naam Margriet Koopman. Ik ben van kinds af aan al gek op dieren en dan in het bijzonder paarden en honden. Na het behalen van mijn atheneumdiploma ben ik in 2003 gestart met de vierjarige opleiding fysiotherapie bij hogeschool Thim van der Laan. In 2007 heb ik de opleiding met een diploma op zak afgerond. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als fysiotherapeut ben ik in 2009 begonnen met de opleiding dierfysiotherapie in Barneveld. In 2011 heb ik de opleiding dierfysiotherapie met goed gevolg afgerond. Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik ook volledig gediplomeerd ORUN instructrice fase 4.  In 2014 heb ik de opleiding tot equine chiropractor "focus on the equine spine FES" afgerond. Tijdens deze 2 jarige deeltijdopleiding wordt je geschoold in onderzoeks- en manueel therapeutische behandeltechnieken gericht op de wervelkolom van het paard. In 2017 heb ik tevens de opleiding veterinaire chiropractie voor gezelschapsdieren afgerond bij het Supple Spine Instituut. Het diploma Osteopathie bij gezelschapsdieren van bij het Supple Spine Instituut is in 2019 behaald.

In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan communicatie tussen ruiter en paard, paardvriendelijk trainen en balans van paard en ruiter. Zelf ben ik actief geweest op nationaal niveau in de dressuursport. Momenteel rijd en train ik met veel plezier een aantal jonge paarden en begeleid ik mijn dochter met haar pony. 

Persoonlijke ontwikkeling binnen mijn vak vind ik erg belangrijk. Ik volg daarom regelmatig bijscholing en cursussen en bezoek seminars en congressen in binnen en buitenland, op het gebied van dierfysiotherapie en veterinaire chiropractie om mijn kennis up to date te houden. 

Ik ben aangesloten bij de vereniging voor dierfysiotherapeuten (NVFD), lid van het praktiserend kwaliteitsregister waardoor je verplicht bent tot bijscholing.
Tevens ben ik lid van de vakvereniging Hydrotherapie hond. Daarnaast ben ik als stagebegeleider en examinator verbonden aan de opleiding dierfysiotherapie in Barneveld voor zowel hond als paard.